دستگاه ODF یک فریم توزیع فیبر نوری انعطافپذیر میباشد که امکان مدیریت به شبکه فیبر نوری در زمان رشد و توسعه فیبر نوری را به همراه دارد. این تجهیز قابلیت انعطاف پذیری در سربندی، تقسیمبندی، پچ بندی و ذخیرهسازی در یک بسته را ارائه میدهد. بهراحتی هر نوع کابل فیبر نوری را از هر اتصال و سرویس، تقسیم، متصل و مدیریت نمایید. این تجهیز امکان برقراری ارتباط میان تجهیزات مختلف را به کاربر میدهد. این فریم از سرمایهگذاریهای شما محافظت مینماید. همچنین این تجهیز تغییرات لینکهای سرعت شبکه، پلتفرمهای اتصالات جدید و افزایش ظرفیت شبکه را به همراه دارد.
طراحی ماژولار
این تجهیز یک سیستم ماژولار میباشد، طراحی از داخل به خارج صورت گرفته است و قسمتهای زیر را شامل میشود:
- اجزاء
اجزاء اصلی ODF شامل اسپلیتر و المانهای پچینگ میباشد.
- پکیج آداپتور
این تجهیز میتواند شامل آداپتورهای مختلفی مانند SC و LC و غیره باشد.
- فریم
برای ODF میتوان فریم توزیع فیبر نوری متفاوتی در نظر گرفت که به سه دسته زمینی، دیواری و قابل نصب در رک تقسیم میشود.
- متعلقات دیگر
متعلقات جانبی این تجهیز شامل، پنلهای خالی، پیچ دیواری، بست کمربندی و غیره ازجمله این متعلقات بشمار میآید.
تقسیمبندی فریم توزیع فیبر نوری
این کابینت های فیبر نوری به سه دسته تقسیم میشوند:
- ODF دیواری فیبرنوری
این نوع فریم توزیع فیبر نوری بر روی دیوار نصب میشود و تعداد خروجیهای محدودی را شامل میشود.
- ODF زمینی فیبرنوری
این نوع بهصورت کابینت بر روی زمین نصب میشود که از نظر تعداد فیبر نوری و خروجی ظرفیت بالاتری نصب به مابقی انواع خود دارد.
- ODF قابلنصب در رک
این نوع ODF در داخل رکهای 19 اینچ نصب میگردد و تعداد خروجیهای محدودی را شامل میشود.
مزیت استفاده از سیستم فریم توزیع فیبر نوری ODF
با استفاده از این تجهیز سیستم شبکه را برای ارتقاء در آینده و عملکرد سریع آماده مینماید و مزیتهای استفاده از این تجهیز به شرح زیر میباشد:
- مدیریت هر کابل
- کنترل مقیاس
- قابلیت تغییر اتصالات
- قابلیت تغییر آسان کابل
- کاربرد آسان
راهنمای انتخاب فریم توزیع فیبر نوری ODF
انتخاب ODF تنها به ساختار آن محدود نمیشود. فاکتور هایی همچون عملکرد، تعداد خروجی نیز حائز اهمیت میباشد که در اینجا به آنها میپردازیم:
- تعداد خروجی فیبر نوری
تعداد پورتهای خروجی ODF می تواند بهصورت 24 پورت، 48 پورت و 144 پورت نیز باشد. اما در برخی موارد این تعداد با توجه به نیازمندی های پروژه نیز میتواند شخصیسازی شود.
- قابلیت مدیریت
چگالی بالا در زمانی کارساز میباشد که مدیریت آن نیز آسان باشد. در این راستا ODF باید بهگونهای طراحی شود که قابلیت دسترسی آسانی را به همراه داشته باشد و همچنین باید رنگ کانکتورهای استفاده شده در آن ثابت بماند.
- انعطافپذیری
همانگونه که قبلاً گفته شده است، ODF یک تجهیز ماژولار میباشد. بنابراین به غیر از تعداد پورتهای آن نوع پورت آن نیز باید مدنظر قرار گیرد. به عنوان مثال، ODF با خروجی پورت LC میتواند پاسخگوی پورتهای SC و MT-RJ نیز باشد.
- حفاظت
این تجهیز وظیفه اتصالات سیستم فیبر نوری را دارد، بنابراین باید این اتصالات به خوبی نگهداری شود. یک ODF مناسب میتواند به خوبی کابل فیبر نوری را از گرد و غبار و فشار محافظت نماید.