شرکت سهند ارتباط خاورمیانه
تلفیق خلاقیت و یکپارچگی

کابل کشی ساخت یافته

کابل کشی ساخت یافته یا Structured Cabling Solutions، به عنوان یک راه حل هوشمندانه برای شبکه‌های کامپیوتری و ارتباطات، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بوده و به صورت روز افزون در حال استفاده در راه حل‌های مختلف است.

استفاده از سیستم های کابل کشی ساخت یافته در شبکه های کامپیوتری و ارتباطات، به دهه 1960 میلادی باز می‌گردد. در آن زمان، شرکت AT&T برای ایجاد شبکه‌های تلفنی از این روش استفاده کرد. در دهه 1980 میلادی، استفاده از این سیستم به شبکه‌های کامپیوتری هم گسترش یافت و امروزه به عنوان راه حل اصلی برای کابل کشی در ساختمان‌ها و شرکت‌ها به کار می رود.

کابل کشی ساختاریافته چیست؟

کابل کشی ساختاریافته به عنوان زیر ساخت کابل کشی مخابراتی ساختمان، و خانه‌ها تعریف می‌شود که از تعدادی عناصر کوچکتر استاندارد شده (ساختار یافته) تشکیل شده است.

یک سیستم کابل کشی ساختاری که به درستی طراحی و نصب شده باشد، زیر ساخت کابل کشی را فراهم می‌کند که عملکرد قابل پیش بینی را ارائه می‌دهد و همچنین دارای انعطاف پذیری برای جابجایی، گسترش و تغییرات است. در دسترس بودن سیستم را به حداکثر می‌رساند و در آینده امکان ایجاد تغییرات و گسترش شبکه کابل کشی را به آسانی فراهم می‌کند. این تعریف به شما درک بهتری از چیستی کابل کشی ساختار یافته و هدف آن می‌دهد.

کابل کشی ساختار یافته چگونه عمل می‌کند؟

کابل کشی ساختاریافته یک رویکرد سازمان یافته برای زیرساخت کابل کشی است. برای درک کامل این مفهوم لازم است تا با کارکرد این روش بیشتر آشنا شویم. در بسیاری از مراکز داده، روش کابل کشی مورد استفاده به عنوان “نقطه به نقطه” تعریف می‌شود. این روش کابل‌ها را مستقیما به سخت‌افزاری که به اتصال نیاز دارد، متصل می‌کند.

اما در یک سیستم کابل کشی ساخت یافته، از یک سری پچ پنل و ترانک برای ایجاد ساختاری استفاده می‌شود که به پورت‌های سخت افزاری اجازه می‌دهد تا به یک پچ پنل در بالای رک متصل شوند. سپس آن پچ پنل از طریق یک تنه در MDA (منطقه توزیع اصلی) به پچ پنل دیگری متصل می‌شود.

MDA یا همان (Main Distribution Area) جنبه کلیدی کابل کشی ساخت یافته است. اینجاست که تمام MAC ها (حرکات، افزودن و تغییرات) را می‌توان با پچ کوردهای کوتاه ایجاد کرد.

در زیر تصاویر از راه حل کابل کشی ساخت یافته و کابل کشی نقطه به نقطه آورده شده است. نمودارها رویکردهای اساسی برای کابل کشی را نشان می‌دهد. اجزای مختلف و محصولات کابل کشی ساختار یافته را مشاهده خواهید کرد. دیدن این دو رویکرد برای کابل کشی در کنار هم به نشان دادن تفاوت این دو سیستم کمک می‌کند.

سیستم کابل کشی نقطه به نقطه

روش کابل کشی ساختار یافته

مشکلات کابل کشی نقطه به نقطه چیست؟

در کابل کشی معمولی و سنتی، هر دستگاه به صورت جداگانه به شبکه متصل می‌شود و باعث ایجاد شبکه‌ای از تارهای بلند، بی‌نظم و پیچیده می‌شود که مشکلاتی از جمله نویز، تداخل و کاهش سرعت انتقال داده را بوجود می‌آورد. همچنین، افزایش تعداد دستگاه‌های متصل به شبکه، باعث ایجاد اختلال در کابل کشی می‌شود و نیاز به تغییرات پیچیده برای اضافه کردن دستگاه‌های جدید را ایجاد می‌کند. اما در مورد Structured Cabling Solutions اینگونه نیست.

در ادامه خطراتی که ممکن است در صورت ادامه از روش کابل کشی سنتی با آن مواجه شویم را ذکر می‌کنیم:

  1. از کار افتادن:
    هنگام استفاده از زیر ساخت نامرتب در کابل‌کشی، اشتباهات زیادی ممکن است رخ دهد. این اشتباهات گاهی اوقات موجب قطع شدن یک پورت شود. یا حتی بدتر از آن، کابل کشی نامنظم باعث ایجاد آشفتگی می‌شود تا جایی که حتی جابه‌جا کردن یک سیم هم سخت می‌شود. علاوه بر این تلاش برای جدا کردن یک کابل منفرد از یک آشفتگی بزرگ می‌تواند باعث ایجاد فشار بر روی کابل‌های دیگر شود. این استرس می‌تواند منجر به خطاهای شبکه و کانال در سخت افزار شود که ردیابی آن بسیار دشوار است.
  2. جریان هوا:
    اگر از روش نقطه به نقطه استفاده شود، قسمت جلویی و احتمالا دو طرف سوئیچ با حجم زیادی از کابل روبه‌رو می‌شود. این امر جریان هوایی را که سوئیچ برای کار کردن نیاز دارد، مختل می‌کند. این امر حتی برای سیستم تهویه کف پنل هم مشکل‌ساز است. ازدحام کابل کشی در این فضا مانع از جریان هوای واحد تهویه مطبوع اتاق کامپیوتر (CRAC) می‌شود و می‌تواند باعث مشکلات خنک کننده شود.

مزایای استفاده از کابل کشی ساخت یافته

استفاده از کابل کشی ساخت یافته به دلایل زیر، بهترین راه حل برای کابل کشی در ساختمان‌ها و شرکت‌ها است:

  1. سازماندهی و مدیریت آسان: در کابل کشی استاندارد، تمام دستگاه های متصل به شبکه، به صورت یکپارچه و سازماندهی شده به یک سوئیچ اصلی متصل می شوند. این سازماندهی، مدیریت و نگهداری شبکه را بسیار آسان و ساده می کند.
  2. کاهش هزینه: در این روش، از کابل‌های بلند و پیچیده استفاده نمی‌شود و هر دستگاه به صورت مستقیم به سوئیچ اصلی متصل می‌شود. این باعث کاهش هزینه‌های نصب و نگهداری شبکه می‌شود.
  3. امنیت و پایداری: سازماندهی و مدیریت آسان در کابل کشی ساختار یافته، بهترین راه حل برای بهبود امنیت و پایداری شبکه است. با داشتن یک ساختار سازماندهی شده و قابل مدیریت، می توان به راحتی از امنیت و پایداری شبکه اطمینان حاصل کرد.
  4. افزایش سرعت انتقال داده: با استفاده از Structured Cabling Solutions، سرعت انتقال داده ها بسیار بالا می رود. این سرعت بالا، بهترین راه حل برای کاربردهایی است که نیاز به انتقال داده های بزرگ و پیچیده دارند.
  5. مدیریت و نگهداری آسان: کابل کشی ساخت یافته، سازماندهی شده و قابل مدیریت است. با این سیستم، می توان به راحتی از مشکلات و خطاهای شبکه پی برد و آنها را رفع کرد.
  6. قابلیت ارتقا: کابل کشی ساختار یافته، قابلیت ارتقا و گسترش دارد. با توجه به نیاز شرکت و سازمان، می توان این سیستم را گسترش داد و به سرعت و کارایی آن افزوده کرد.
  7. ظاهر زیبا: ایجاد ظاهری زیبا و ساده یکی دیگر از مزیت‌های این روش است.

کاربردهای کابل کشی استاندارد در سیستم‌های ارتباطی

از کاربردهای کابل کشی ساخت یافته، می‌توان به شبکه‌های کامپیوتری، شبکه‌های تلفنی، شبکه‌های تصویری و شبکه های صوتی اشاره کرد. همچنین، این سیستم در ساختمان های مسکونی و تجاری، فضاهای اداری، بیمارستان‌ها، دانشگاه‌ها، فضاهای ورزشی و … مورد استفاده قرار می‌گیرد.

برخی از پروژه های مرتبط با سیستم های جریان ضعیف